søndag 7. november 2010

SN: Hvite burgundere i Grieghallen 19. oktober

Her følger noen flere smaksnotater fra Vinmonopolets smaking for egen stab og journalister. Jeg slipper inn som skribent i Vinforum, men det er av gode grunner Arne Ronold, MW som står for smaksnotatene for bladet.

Bourgogne Blanc Cuvée Juliette 2009 (Dom. Michel Juillot) kr. 129 (BU)
Jeg har skrevet om denne vinen før på bloggen, og dommen var ikke hyggelig. Kunne det være flasken det var noe galt med? Denne er ren, grei, uten de store faktene. Pregløs. Kjedelig. Bruk heller pengene på noe annet, for eksempel neste vin fra samme adresse.

Mercurey Blanc 2008 (Dom. Michel Juillot) kr. 169,90 (BU)
Her er det mer særpreg (eller preg i det hele tatt). Dette er en fin og balansert chardonnay med både friskhet og fedme. God vin til prisen, som også er redusert fra sist måned.

Meursault Tessons 2008 (Fichet) kr. 445 (BU)
Fichet produserer viner i en klar og mineralsk stil. Denne er frisk, lett. Dufter allehånde og lime - men på første nese lukter det lim. Det gir seg heldigvis! Schildknecht ga 2007-utgaven av denne vinen 93 poeng, og Fichet påpeker at vinmarken en gang i tiden ble regnet som en av de aller beste i Meursault. Den bratte vinmarken med lett jordmonn er på 4,17ha, og i følge Jasper Morris i Inside Burgundy er det den noe nordlige retningen på den ellers østlige eksponeringen som gjør at den ikke offisielt er rangert som premier cru.

Puligny-Montrachet 1er Cru Sous led Puits 2007 (Olivier Merlin) kr. 460 (BU)
Med unntak av noen i Saint-Aubin, er dette den høyest beliggende premier cru i hele Côte d'Or. Vinmarken på 6,8 ha ligger over Blagny mot grensen til Meursault. Merlin har base i sørlige Mâcon, og det er interessant å smake hans viner fra selve indrefillet'en. Lekker og lett stil på en frisk og syrlig vin. Riktig pågående i munnen. Fatpreget er der, mend et er moderat. Ser ingen grunn til å tro at det ikke skal gi seg med et par-tre år i kjelleren. (Bildet: Merlin ved sorteringsbordet)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...