tirsdag 21. august 2007

Dust!



Hvor tåpelig går det an å bli? Spørsmålet er i ferd med å få sitt svar i forbindelse med saken om Per Ditlev-Simonsen, avtroppende ordfører i Oslo.

Det er elementært i moderne kommunikasjonsteori at man ALDRI skal gi media noe negativt å nøste i. For å unngå dager, uker og kanskje måneder med et kobbel av fotografer og journalister etter seg skal man:

1. Legge fram alt av relevant dokumentasjon øyeblikkelig.

2. Bøye seg i støvet, uansett hvor urettferdig det er.

3. Gå av med henvisning til partiets beste, byens beste, organisasjonens beste, min families beste, eller hva det nå skal være. Men GÅ AV.

Dette er det eneste som virker - ellers vil man få dager, uker osv. med fokus på en avdanket og avgående politikers tvilsomme diposisjoner - og ikke politikk.

Erna Solberg fatter dette, men Oslo Høyre gjør det ikke. De vil få gode muligheter til å kontemplere sine feil i opposisjon.

I Bergen vil antakelig byens desidert dyktigste politikere, de kloke, intelligente og hardtarbeidende Henning Warloe og Monica Mæland, antakelig gjøre det samme. Ikke at de har gjort noe feil, men Hermann Friele har uttalt seg dumt. Fryktelig dumt. Da blir de guilty by association. Hvilket betyr ikke guilty i det hele tatt, men bare ved sitt hopehav med noen som ikke fatter hvordan man skal uttale seg til media.

Jeg er også skyldig. Jeg var med i nominasjonskomitéen som fikk Friele til å stille som ordførerkandidat. Ikke bare var han perfekt for rollen som ordfører - som er en i hovedsak representativ posisjon - men ved å velge ham fikk man også flere fra næringslivet inn i politikken.

Det er vel få deler av samfunnet som er så dårlig representert i valgte organ som ledere i næringslivet og selvstendig næringsdrivende. De har mer enn nok med sin business. Offentlig ansatte, som lærere og journalister, er svært overrepresentert. Hva dette betyr for forståelsen for at penger må tjenes før de brukes vet vi godt. Høyre er det eneste partiet, kanskje med unntak for FrP, som gjør noe med dette, men det er på tide å spørre om det er verdt å fortsette.

Ditlev-Simonsen og Friele gjør ikke bare sitt parti en bjørnetjeneste, de fremmer også negative holdninger til næringslivsfolk generelt. Man får inntrykk av at de er en kaste for seg, som har et meget lempfleldig forhold til lover og regler. Noen millioner her eller der gjør vel ikke noe - kan det virke som.

Jeg har stemt Høyre, også ved dette valget. Først og fremst fordi jeg vet at Høyre har et godt program, og med god margin de beste folkene.

Erna har gjort riktige valg - men hun burde gått linen helt ut og anbefalt Ditlev-Simonsen også å trekke seg som ordfører. Denne uttveringen får bare den demokratiske prosessen til å spore av.

Effekten er bare at flere vil våkne 11 september (!!!) og oppdage at de skal styres av LO i fire år. They pay the piper, and they call the tune. Dere er advart!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...