søndag 29. august 2021

Fattoria La Monacesca Mirum 2007


Dette begynte som en flight med La Monacescas Mirum i tre årganger, men 2010 var oksidert (prematurt) og 2012 var korket. Men den eldste i flighten var derimot god.

Fattoria La Monacesca Verdicchio di Matelica Riserva Mirum 2007

Dufter aprikos og korn. Harmonisk og lekker i munnen, med god fylde. Virkelig en herlig vin.

I 2014 var jeg ikke begeistret for samme vin, da jeg fant den for lapp. Det samme var kritikken mot 2010, som jeg drakk i fjor, og samme årgang drukket året før

La Monacesca høster Mirum sent og fermenterer lenge. Vinen gjennomgår malolaktisk fermentering og ligger 18 måneder i stål på bunnfallet og blir tappet 1. desember to år etter årgang. 

En periode, da vinen var i hyllene på et pol jeg frekventerte, var Monacescas standardvin husets hvitvin hos familien Skilleås. Nå har jeg bestilt inn et par flasker fra 2017 til den beskjedne prisen av 165 kr, mens Mirum 2013 til 245 kr får være for min del. At den blir for lite frisk i de fleste inkarnasjonene jeg har møtt den, er hovedårsaken til at jeg lar den være - tross en god pris. 

Notatet er fra april 2017, og en del i min kampanje "Frem fra skrivebordskuffen".

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...