fredag 13. april 2018

Chablis 2008

Disse notatene er fra juni 2016, og er viner fra (grovt sett) samme sted i samme årgang. "La Forest" er en underavdeling av Montmains, akkurat som Raveneaus Butteaux. 

Duplessis Chablis 1er Cru Montmains 2008
På første nese er det litt smør og mye svovel. På andre nesen kommer det et klart innslag av lime. Den beste duften kommer etter noe tid i glasset. I munnen har den en fin fylde, men syrene er i hardeste laget. Den er ikke helt i balanse etter min mening. Men ettersmaken er lang.

Dauvissat Chablis 1er Cru La Forest 2008
Her er duften mer avdempet med sitronterte og asparges. Den er betydelig bedre balansert i munnen enn vinen over, og framstår i alle fall i første omgang som meget god. Men etter tid i glasset dufter den kanskje litt muggent?

Droin Chablis 1er Cru Montmains 2008
På duft er det her mest svovel, men også elementer av jod og sjø. I munnen er den klar og ren, og den runder seg litt ut etter hvert.

Her er det altså Dauvissat som kommer best ut, men mine erfaringer med oksidasjon fra denne produsentens side gjør meg kanskje litt ekstra skeptisk. Duplessis er etter min mening for kantete, og for både den første og den siste vinen er svovelen skjemmende. Hvis det er alternativet til oksidasjon er det vel bare tiden som kan hjelpe disse vinene. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...