tirsdag 17. april 2018

Chablis Grand Cru 2007

Fevre Chablis Grand Cru Les Clos 2007 
Nesten ti år, men ganske så lukket. På nesen er den fra nøytral til stum. I munnen syrlig, men ellers lite meddelsom. Solid preg, men den er plagsomt sjenert.

Fevre Chablis Grand Cru Les Preuses 2007 
Dufter Weetabix og sitrondrops. Virker litt oksidert, med bitter eplekjeller som bevis i saken. I munnen er den faktisk ganske fin, og gir et preg av modent korn. Litt smal i ettersmaken, men lang. Litt vanskelig å bli klok på denne vinen - det var elementer som trakk i retning en skadet eller til og med ødelagt vin, og så var de andre som tydet på god helse og alt i orden. Ikke en gang tiden vi hadde til rådighet på smakingen kunne løse saken.

Louis Michel Chablis Grand Cru Les Clos 2007
Heller ikke denne vinen er av den pratsomme sorten. Duft av generell sitrus og mer spesifikt lime. I munnen er den frisk og har god lengde. Den hører klart til Michels portefølje med sin rene og lekre stil. Michel er vel den eneste Chablis-produsenten som aldri (såvidt jeg kan huske) har skuffet meg.

Louis Michel Chablis Grand Cru Grenouilles 2007
Her har vi den mest taletrengte av disse GC'ene fra Chablis. Rik duft av mango og lime. I munnen, som forventet, ren og lekker. God lengde. Før i verden kjøpte jeg en del fra denne vinmarken fra La Chablisienne sin portefølje, og det var jevnt over meget gode kjøp.

PS - notatene er fra juni 2016

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...