lørdag 18. februar 2017

Terroir Al Límit

Kompleks aromatikk med hovedinnslag av gul-grønne frukter. I munnen har den et tannisk bitt - noe som godt kan skyldes at den er 20% skallgjæret (oransjevinproduksjon, altså). Det er andelen Muscat de Alejandria som får denne behandlingen - maserasjon og gjæring på skall i en uke, mens de 80% Pedro Ximenes får turen gjennom tanken. Vinmarkene ligger på 400-600m høyde, og vender nord-øst. Regionen er Priorat. 

Kanskje sitter det langt inne å kjøpe en ukjent hvitvin til denne prisen, men hvis man er ute etter noe spesielt er det et godt valg. To pol i Bergen har den inne i skrivende øyeblikk: Sletten og Åsane. 

Den røde broren til vinen over er laget på halvparten hver av Garnatxa og Cariñena (Grenache og Carignan i Frankrike, tipper jeg). Vinen er svært mørk, saftig og med godt bitt. Frukten bikker litt i retning bringebær og urter - kanskje mest rosmarin. Vinmarkene ligger på ca. 400 moh, og vinen eleveres på ganske nøytrale fat og på betong. Denne er det fem pol som har - tre av dem i Oslo. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...