mandag 6. februar 2017

Champagne

Mest epler og noe autolyse på aroma. En vin som utmerker seg med både tørrhet og lengde, og det er rett og slett mer tilstedeværelse i munnen enn i vinen under. Basevinen er gjæret på gamle eikefat, og her er det 100% Pinot Noir. 

Dufter og smaker sitronsaft. Det er en fin syre her, men den mangler substans og fylde - særlig sammenlignet med vinen over. Dessverre er denne på mange flere pol enn den over (kategori 3 mot kategori 6). 43% Pinot Meunier, og resten om trent likt fordelt på Pinot Noir og Chardonnay. 

Finslig duft med litt sukat, elegant vin med en fin liten bitterhet i begynnelsen av ettersmaken. Den finnes i Sandnes, og på noen pol i det sentrale østlandsområdet. 20% Chardonnay, og resten jevnt fordelt på de to Pinot'ene. 

Mens den forrige vinen var biodynamisk produsert, går denne et hakk videre og er til og med høvelig for veganere (de har vel ikke brukt eggehvite til klarering). Duft av markjordbær, god mousse, og i munnen er den ganske solid. Mest Chardonnay, faktisk, men tilsatt 5% Pinot Noir for fargen. Det er bare polet på Røa som har den i sitt sortiment.  

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...