mandag 3. august 2015

Lapidus - Snabba Cash (Krim)

Denne boka har solgt over en halv million eksemplar bare i en pocketutgave i vårt naboland Sverige, og det kan jeg godt forstå. Det har nok vært en fordel at den også kom som film, men det er langt mer enn publisiteten som har drevet salget. (Bildet: Feber.se - fra filmatiseringen)

Forfatteren er forsvarsadvokat, og her følger vi tre forbrytere i Stockholm over en periode på et år. Mrado er nestkommanderende for en eks-Jugoslavisk forbryterliga. Han driver kampsport, og banker gjerne opp folk. Hans hovedinteresse er imidlertid datteren.

JW er en ung student fra en alminnelig familie i Norrland. Han har et sterkt ønske om å passe inn blant sossen på Stureplan. Hans eldre søster forsvant i Stockholm noen år tidligere.

Jorge har ikke valgt dette livet - det er dette livet som har valgt han. Han er lavt på rangstigen blant forbryterne, men kommer fort mye høyere da han rømmer fra fengsel. Men nå starter en ny runde med helt andre problemer.

Lapidus skriver fra disse karenes perspektiv. Det er deres tanker, problemer og verdensbilde som får plass. Forbryternes logikk er, vel, logisk. Hver karakter får et kapittel etter tur, og det er selvsagt ingen overraskelse at deres ulike veier krysses.

Jeg har allerede bestilt oppfølgeren, og jeg leser på svensk.

Konklusjon - Klar anbefaling!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...