2013 Prager Grüner Veltliner Smaragd Ried Achleiten
Fortsatt ganske lys på fargen tross alderen. På duft er det hvit fersken med litt, bare litt, litchi og hard kumelkost. I munnen er det meget god fylde og struktur, uten at den mangler noe i friskhet. Den er svært lik en god hvit burgunder, men det er en hardhet i syren en ellers ikke venter i en Chardonnay i dette kvalitetskiktet. Men denne hardheten forsvinner med tid og temperatur. Meget god lengde. En svært tilfredsstillende vin som er på topp nå, og som vil holde godt i flere år til. Så vidt innenfor kategorien "enestående." (Bildet: Vinmarken Achleiten. Eget bilde tatt i 2021 før besøk hos Prager.)
90/100
2014 Georg Mosbacher Forster Jesuitengarten Riesling
Großes Gewächs
Den ligner den forrige flasken jeg hadde i august, men denne
var dypere gyllen. Vanlig flaskevariasjon, vil jeg tro. Også nesen virket
«eldre», med litt ost som tilskudd til sitrus og tropisk frukt. I munnen var
harmonien jeg har lært å forvente av disse vinene tydelig, men med litt mer
snerp enn den forrige flasken. Syren i 2014-årgangen merkes ikke så mye – takk
og lov! Mer dempet og mindre energisk enn jeg har opplevd i andre Mosbacher
GG-er av omtrent samme alder. Utmerket, men ikke toppscore.
88/100
2014 Georg Mosbacher Forster Ungeheuer Riesling Großes Gewächs
Inspireret av vinen over ble også denne vinmarken prøvd i denne ganske så syrlige årgangen, som ikke alltid har gitt balanserte viner. For å si det forsiktig. Sitronfromage på farge. Duft med mye sitrus, men også litt mer fruktige toner. I munnen er den åpenbart frisk og lineær heller enn myk og fruktig, og den store harmonien uteblir. Men den er balansert, om enn mot den friske siden. God lengde. Totalt sett må den få karakteren utmerket.
89/100
Ole
Martins* 100-poengskala med beskrivelser
Jeg
starter med vurderingen (f.eks «God»), og finjusterer deretter poengene.
Helt
ekstraordinær (96-100 points)
Enestående
(90-95)
Meget
god til utmerket (85-89)
God
(80-84)
På
det jevne (75-79)
Under
pari (70-74)
Ligg
unna (50-69)
*
Parkers skala modifisert for CellarTracker og oversatt av meg

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar