torsdag 10. oktober 2024

UNWRA og Hamas - et tett forhold


Det er stadig mer klart for meg at en av de viktigste grunnene til at konflikten mellom Palestinere og Israel ruller og går, tiår etter tiår, er at FN holder palestinerne fanget i sin forestilling om å gjenerobre hele territoriet som i 1948 ble delt mellom Israel og Palestina, og som araberne ikke ville godta. 

Den viktigste institusjonen i denne ulykksalige konflikten er UNWRA. Palestinerne er de eneste flyktningene som ikke blir hjulpet til et nytt liv, men til å vente på at Israel skal gå under. Alle andre flyktninger i hele verden sorterer under FNs Høykommisær for flyktninger. Palestinerne arver sin flyktningestatus, som de eneste i hele verden noen gang. Det er knapt noen igjen av av de som flyktet under krigen i 1948, men deres barn, barnebar og barnebarns barn (osv.) arver flyktningestatusen. 

UNWRA opererer på Gaza, og båndene til Hamas er påtagelig sterke. Noe UNWRA forsøker å nekte for, men det er stadig vanskeligere å gjøre dette i de sosiale medienes tidsalder. 

UNWatch i Sveits jobber med å gå FN etter i sømmene, og i snutten over får du en skikkelig god innføring i hvordan Hamas og UNWRA er flettet inn i hverandre, og hvordan det blir stadig vanskeligere å benekte dette. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...