fredag 12. februar 2021

Xinomavro (Hellas)


Alfa 2014

Dufter parmesan og våt skifer, og når den kommer i munnen gir den et tydelig og saftig bærpreg. Men ikke bare det: det kommer også et alkoholblaff - noe av en gjenganger denne kvelden med viner fra Hellas. Det er også litt lite substans i vinen, og den fullfører ikke smakskurven. Den stopper liksom midt i. For øvrig vet jeg lite om vinen. Søk på polets nettsted ga ingenting, og søker man på nett får man tilbud på mange italienske biler. 

Boutari Legacy 1879 - 2012

Det første årstallet er da produsenten startet opp, og det andre er årgangen. Dufter gammelost og murstein, men går over i våt gammel asfalt. I munnen er det et lite Nebbiolo-preg. Den tørrer mye, men er interessant. "Tørrer mye " står en gang til i mine notater, så da er det nok alvorlige saker. 

Tsantalis Rapsani Reserve 2014

Dufter tjære og murstein - varm murstein. Tørrer mye. Gøy vin. 2015-årgangen er å få nå, og koster 240 kroner. Den har bare en tredel Xinomavro, og resten likt fordelt mellom Krassato og Stavroto (som jeg heller ikke kjenner noe særlig til). 

Thymiopoulos Xinomavro Young Vines 2018

Dufter bringebærdrops og litt tjære. Saftig og drikkevennlig i en fruktig stil. Mens vinene over hadde et tydelig Nebbiolo-preg, er det mest assosiasjoner til Burgund på denne her. Man kan få denne i magnum for 400 spenn. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...