torsdag 18. februar 2021

Bordeauxblandinger fra Hellas



Katsaros Merlot 2012
Mørk og tannisk, men faktisk litt blass i munnen. Frukten er svak, og syren er heller ikke mye å skryte av. Den holder på ingen måte stilen. 

Katsaros Estate 2013
Dette lever opp til tittelen: 80% Cabernet Sauvignon og 20% Merlot. Også mørk på fargen. Dufter først og fremst sigarboks. Også her er det heftige tanniner som tørrer ut munnen ganske kvikt, men det er også mer substans enn i vinen over. Likevel: Den er kort, og en kan lure på om det kan bli en rimelig balansert vin. Jeg tipper nei. 

Chateau Porto Carras 2010
Ikke fullt så mørk som vinene over, og den er klart mer avslepet og tilgjengelig. En fint integrert vin som antakelig er noe nær toppen nå.

Konklusjonen etter denne smakingen høsten 2020 er at gresk vin ikke er så interessant. Det er riktig nok noen få meget gode hvite viner, særlig på Assyrtiko, men ellers er det langt mellom høydepunktene mens ubalanserte viner synes å være noe nær normen. Men, en skal selvsagt ikke dømme et helt vinland ut fra et tyvetalls viner en kveld. Likevel: Det er mye god vin i verden, og liten grunn til å jakte videre der man ikke har funnet så mye gull. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...