søndag 17. januar 2021

Gresk Sauvignon Blanc


Oenogenesis Deka 2012

Dypest farge av disse, litt forbi giftering. Virker noe oksidert, og den svir også en del på alkoholen. Meget god fylde, kanskje over grensen til fedme. Totalt sett en ikke så vellykket vin - eller rett og slett et misfoster. Det kan selvsagt skyldes hendelser i etterkant av produsentens innsats. Denne vinen har også Ugni Blanc og Semillon i tillegg til SB. (Men den er ganske fotogen, så ...) 

Dom. Hatzimichalis Assyrtiko Sauvignon Blanc 2018 kr. 200

Og her var det Assyrtiko i tillegg til SB. Dufter syltet sitronskall. So far so good. Men også her er det godt i overkant med alkoholpreg, så denne er heller ikke helt i vater. Eller rettere sagt: Den er for alkoholisk. De som har lyst til å utfordre min opplevelse av vinen finner den på et par pol i Oslo, eller på bestilling. 

Alfa 2018

Svært floral og intens. I munnen blir det mye tutti-frutti drops. Fin fylde i munnen, og den henger lenge - men ikke på noen god måte. Ser ikke ut til å være å få, og det er kanskje ikke noe stort tap. Det er en vin for spesielt interesserte. 

Alfa Fume 2018

Dufter intenst av Grapesoda og litt kattepiss. Parfymert preg. Mye bedre integrert og drikkelig enn "broren" over - men det blir mer akademisk, for jeg ser ingen grunn til å oppsøke noen av disse. 

I det hele tatt var det vel lite å hente her, annet enn den ganske velkomne konstateringen av at det heldigvis ikke er noen grunn til å kjøpe inn noen av dem. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...