onsdag 8. juli 2020

Sauvignon Blanc fra Süd-Tirol/Alto Adige

Franz Gojer Sauvignon Karneid 2016 kr. 320
Smaksarket var ikke godt utformet med hensyn til å identifisere vinene, men jeg går ut fra at det var denne vinen jeg smakte 14. juni. Den dufter nesleblad og valnøtter. I munnen frisk, delikat og pågående. Mer syrlig enn salinsk, heldigvis. Ganske "spiss" i stilen, og i Loire ville jeg sammenlignet med for eksempel Petit Bourgeois. Den har prisen på sin side - omtrent halvparten så dyr. 

Oberberg Sauvignon 2017 Igjen er smaksarket lite hjelpsomt for det står ikke noen produsent. Arrangøren mener det må være kooperativet sin, noe som antakelig er riktig. Den lukter i alle fall gammel mannesvette. Noen identifiserte duften som drosjesjåfør med en bestemt opprinnelse utenfor vårt nærområde, men det vil jeg ikke gjengi. Jeg håper og tror at det var en feil med vinen, og at noen bakterier har fått herje. Jeg tømte den i alle fall ut.

Kornell Sauvignon Oberberg 2017 kr. 420
"Kornell" er produsenten her, og har gjort en bedre jobb og/eller har vært betydelig heldigere. Dette smakte i alle fall mye bedre. Floral, velintegrert og frisk. Lang ettersmak. En helstøpt vin som utmerket seg blant de hvite denne kvelden. Dessverre er prisen ganske stiv, men man får mer for pengene her enn for den første vinen i denne flighten. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...