tirsdag 19. mars 2019

Burgund 2016 Flight 2

Her er flere notater fra en smaking jeg ledet 3. mars. Nå er vi over på de røde vinene.


Litt diffus duft med bringebær. I munnen er den fruktig, søt og relativt lite strukturert. Typisk lettdrikkelig vin, men det er vanskelig å hevde at den er verdt prisen. To pol har den inne, inklusive Aker Brygge. 

Duft av rødfrukt og fioler. I munnen er den frisk, strukturert og litt streng. Den gir ikke så mye for tiden. Det er vanskelig å vite om den letter på sløret med tiden, men jeg velger å tro det. Men det er også mulig, selvsagt, at den er litt for skrinn i frukten til å ha den store fremtiden. Men produsenten lager vin på ganske tradisjonelt vis, og da er det ikke noe om å gjøre at den viser seg fra sin beste side tidlig i løpet. Polet på Hamar har noen flasker.

Her er det dyp duft. Fra første stund er det for meg klart at denne vinen bokser i en annen vektklasse enn de andre. Tyttebær og markjordbær på nesen, og i munnen er den flott og solid. Det er ikke bare mer, men nennsom, bruk av eik. Her er det også høyere konsentrasjon. Druene til CdN Village kan komme fra en serie "mindre" kommuner i Nuits, så som Fixin, Brochon og Comblanchien. Denne vinen er fra Comblachien, og vinmarken er nabo med Mugniers NSG "La Marechále" helt sør i CdN. Det er syv pol som har tildels betydelige mengder av den! Virkelig et godt kjøp - gitt gjeldende prisnivå i Burgund. 

Bildet er fra kalksteinsbruddet i Comblanchien

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...