onsdag 24. oktober 2018

K Vintners i Washington State


K Vintners hører til i Walla Walla i Washington State i USA - omtrent 20-30 mil fra Seattle. Charles Smith laget sin første vin her i 2001, og driver med mye "rett" etter nåtidens romantiske idealer - som håndplukking, fottråkking, ambient gjær og greier. Men blir det god vin av det? 

Denne vinen har en rocka etikett, og produsenten et rocka image - men hva har den å by på ellers? Den er mørk, som seg hør og bør for en blanding med 30% Syrah og 70% Cabernet Sauvignon fra denne kanten av verden. Duften er i overkant eikepreget etter min smak. I munnen er den kraftig, smaksrik og saftig. Eiken dominerer også munnfølelsen. Det er en Spinal Tap-vin i maskulin stil, der det meste er skrudd opp til 11 på en skala som går til 10. Det er mulig dette er bra til BBQ og smaksrike retter, men for meg er det rett og slett for mye av alt. Men de som vil ha mye av alt, har kanskje kommet til rette vinen. 

Dette er produsentens Rhône-blanding, med Grenache 43%, Roussanne 13%, Mourvèdre 24%, og Syrah på 20%. Fargen er, tross 13% hvite druer, svært mørk. Her er det høy ekstrakt. Kjøttfull og litt polert - men også tannisk - i munnen. Det som trekker skikkelig ned er alkoholnivået på 15%. Det merkes, og ikke på noen god måte! 

Jeg smakte disse på vinmessen på Terminus i Bergen 20. oktober. Mange likte disse vinene, men de var ikke noe for meg. I en større smaking vil de imidlertid stikke seg skikkelig ut, for her er det virkelig mye av alt. For mye! 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...