mandag 23. oktober 2017

Hvite burgundere 2014 (del 5)

Harmonisk og integrert på nesen, med ferskost og et ungt preg. I munnen fremstår den som litt løs, og den svir litt i munnen på alkoholen. Dette var enda en vin der vi hadde bestilt 2014, men fikk 2015. Det tipper jeg var et uheldig skifte, for alt som skrives om de to årgangene tyder på at 2014 er overlegent best i de aller fleste tilfellene, mens 2015 i mange tilfeller ble plukket vel sent og ble litt løse og lappe. Finnes på syv pol, og kan bestilles. Men hvorfor det, egentlig, når vinene under finnes? 

Duft av hasselnøtter og sitronskall. Harmonisk på nesen, men litt løs og kort i munnen. Men jo lengre den står i glasset, jo bedre fremstår den. Jeg tror rett og slett at den er mest preget av ungdommelighet, og at alt vil rette seg opp med tid på langs. Dette synet er først og fremst begrunnet i harmonien - og i den tydelige forbedringen i kontakt med luft og økende temperatur. Finnes på Valken og seks andre pol, men kan ikke bestilles. 


Duft av ost og flint. Meget konsentrert i munnen. Intens. Lang ettersmak, og harmonisk hele veien. Flott vin, men grusom pris. Finnes på en del pol, inklusive Valken, og kan bestilles. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...