torsdag 2. januar 2014

Overrasket?

Det slår sjelden feil - det er Nyttårstale og retorikkekspertene får en sjanse til å vise hva de er gode for. Tross alt er det første gang med ny statsminister.

Førstelektor Ringdal synser om innholdet. Det er ikke hans spesiale, men hvem sier vel nei til å få luftet sine meninger i VG? Ikke Ringdal. Men rett skal være rett: han sier også noe fornuftig om formen etter hvert. Og hvem vet: det kan godt være at han snakket med journalisten lenge og vel om dette, men at han på tampen ble utfordret til å si noe om hva som var galt med innholdet. Det er tross alt avisen som former stoffet som kommer på trykk.

Deretter kommer en stipendiat fra UiB, Trygve Svensson. Han var som statssekretær for Arbeiderpartiet med på å tape valget i høst, så man kan lure på hvor uhildet han vil være som kommentator. Men han skryter av talen. Greit nok det. Men så kommer den blunderen avisen burde spart ham for: han "sier han er overrasket over at hverken Erna Solberg eller Kong Harald nevnte forrige ukes bombeangrep i Volgograd i sine taler."

Overrasket? Men talene ble tatt opp i god tid før jul, og det sto til og med i minst en avis jeg leste før jul at opptakene var gjort. Det burde Svensson fått med seg, og i alle fall burde VG fortalt ham det.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...