tirsdag 15. november 2011

Røde burgundere

Hautes Côtes de Beaune La Dalignière 2009 (Les Caves des Hautes Côtes) kr. 165
Den står i 2008 i listene, men jeg smakte 2009. Det er lenge siden sist, men en gang var denne ofte å finne på matbordet hos oss. Den er lett, elegant, og har en helt uslåelig pris (nesten, i alle fall). En årgang som 2009 burde favorisere denne typen viner som vipper på kanten av adekvat modning i vanskelige år.

Côte de Nuits Villages 2009 (P. Rion) kr. 260
Denne vinen sto ikke på bordet da vi smakte viner hos Rion i oktober, men den var å finne i Grieghallen. Den samme vurderingen i forhold til årgangen som vinen over, og denne er flere hakk over i kvalitet. Fruktig og flott, har den dypere og mer "mollstemte" frukten til Nuits. En flott vin som jeg kjøpte mye av i 2005 - og drakk opp. (Bildet er fra Patrice Rions kjeller)

Nuits-Saint-Georges 1er Cru "Aux Thorey" 2009 (Benjamin Leroux) kr. 499
Leroux var vinmaker hos Armand, men driver nå og bygger opp sin egen business. Etter denne vinen å dømme er han ikke bare på rett vei, han lager vel så bra vin som noen annen. Nydelig duft av fioler og modne rødfrukter - men det er ingen "overmodning" her. Flott balanse og harmoni, myke tanniner, og den sitter lenge. En flott vin som jeg vurderer å kjøpe inn.

Nuits-Saint-Georges 1er Cru "Clos de la Maréchale 2009 (J-F Mugnier) kr. 517
Litt plomme på nesen, mer fasthet enn friskhet, litt varm kanskje - på flere vis. Mer røde frukter, og har en fin struktur. Det står "utsolgt fra leverandør" på polet sine sider, og det er greit det. Leroux over fremsto i alle fall den dagen i Grieghallen som en bedre vin.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...