lørdag 12. november 2011

Mon Millésime

Rent tilfeldig ramlet vi innom Mon Millésime i Beaune. Butikken tiltrekker seg blikket til vinnerder, og etter å ha stirret litt inn vinduene gikk vi inn. De spesialiserer seg, som navnet tilsier, eldre viner - og her er det jo "jubileumsviner" som er lokkevaren: viner fra året du er født, for eksempel (min årgang).

Denne flaska var åpen da vi kom, og den fikk vi smake. Domaine Geoffroy Grand Cru Mazis-Chambertin 1978. Året jeg begynte på Gymnaset.

Hvordan smakte den? Som en gammel vin - hvilket ikke burde overraske gitt at den var 33 år. Hvis jeg hadde smakt mer eldre vin på fast basis kunne jeg kanskje sagt noe interessant om den, ut over at det var høstløv, morkent edelt treverk, litt ost, og slikt. Uansett smakte den godt og interessant, og den var absolutt i fin form. I forhold til Santenay 1966 smakt kvelden før virket den mer sliten (men den hadde vært åpen en god stund) og mindre fokusert i smaksbildet.

Alle vininteresserte som kommer til Beaune bør ta seg en tur innom, og dersom man kjører hjem igjen kan man vurdere noen innkjøp. Prisene var ikke avskrekkende.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...