lørdag 28. februar 2009

Min cave



Kunne ikke motstå fristelsen. Her er et bilde fra vinkjelleren min, tatt av Dawn Phillips i september 2008.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Pent bilde!
Hvor mange flasker har du liggende?

Ole Martin Skilleås sa...

Er ikke det som å spørre reindriftsamen om hvor mange reiner han har?

Det er plass til ca. 700 fl. på hyllene i kjelleren, og jeg har noe å gå på. Praktisk, siden jeg legger dem etter opprinnelse. Jeg har dessuten en avdeling "oppe i dagen": et vinskap, også kjent som "toppen av isfjellet".

Jeg har ingen planer om å ekspandere antallet. Det er ganske høvelig for vårt forbruk og gjennomsnittlig modningstid for det jeg har der nede. Fenomen som Burgund 2005 gjorde at antallet økte betraktelig en periode, og disse vinene blir nok liggende lenge.

Anonym sa...

Godt poeng vedrørende antall flasker!

Med plass til 700 flasker skulle det kunne dekke de fleste(s) behov.
Selv har jeg beregnet at en kjeller på 300 flasker vil dekke mitt behov. Men jeg ser jo at antallet er svært avhengig av hvilke parametere jeg legger inn. Øker jeg gjennomsnittlig lagringstid med ett år, trenger jeg nesten 100 flasker til.

Apropos Burgund 2005, så prøvde jeg Pavelot sin kommunevin i helgen. Den drikker aldeles strålende allerede nå.

Ole Martin Skilleås sa...

Pavelot S-l-B 05 var på vei inn i lukkefasen, mente jeg, da jeg smakte den før jul en gang (eller var det i høst?). Men jeg kan ha tatt feil. Tror nok at det meste av det jeg har av røde burgundere i 2005 blir viner for alderdommen. 20-30 år fram i tid, ser jeg for meg. Man får passe på helsen, og se seg for før man krysser veien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...