lørdag 5. april 2008

Politikk eller korrupsjon


Lønnsoppgjøret i privat sektor endte med at senere slekter, våre barn og barnebarn, får ta regningen. Slik sett burde også FrP være fornøyd - de som kjøper seg stemmer med å bruke av Statens Pensjonsfond Utland. Det er mye det samme prinsippet: kjøpe stemmer med pengene til de som ikke har stemmerett ennå.

LO, YS og de andre har også grunn til å være fornøyd. Fremdeles er det slik at Staten, dvs. alle som skatter eller betaler avgifter i landet, skal sponse tidligpensjonen til de som er organiserte. Det er en gedigen verdioverføring til de som er fagorganiserte - som meg selv - fra de som ikke er det. Den overstiger langt skattefradraget for fagforeningskontingent. Så hvorfor skjer dette?

En grunn er selvsagt at det er gunstig i det store og hele at så mange som mulig i arbeidslivet er organiserte. Det gir ordnede og oversiktlige forhold. Men denne overføringen til AFP er altfor massiv til at det kan være den eneste forklaringen.

Det som kan støtte en tese om korrupsjon, er at regjeringspartiene, og da særlig Ap, får en solid pengestøtte fra LO. Det er valg til neste år. Gjennom politisk makt kjøper Ap indirekte LOs pengestøtte til neste års valgkamp. Denne vanvittige fordelen med å være organisert, kjøpt med statens penger, kan med fordel sees i sammenheng med pekuniær og organisatorisk støtte ved valg. Det er ikke slik at bare og alle de slitne er oranisert i LO og andre steder, men det er slik at LO støtter Ap med penger og innsats. Det er nok en viktig grunn til denne grove forskjellsbehandlingen.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...