mandag 21. januar 2008

Krasjlanding


En kort observasjon: børsene stuper, og Oslo Børs aller mest. De rikeste i landet er rike fordi de har store utbytter og store formuer knyttet til aksjer.

Nå kan de rød-grønne glede seg over at forskjellene på de rikeste og de fattigste blir mindre. Dette blir de vel mye skryt av, tenker jeg. Hva vil Stoltenberg kalle dette da? Månelanding? Nei, den er brukt opp. "Krasjlanding for likhet" er herved spilt inn.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Papir er papir og substans er substans. I et lite marked som det norske er det lett å få bobler hvor noen få ultrarike snakker hverandres verdier opp. En korreksjon, som dette er, er bare sunt. Og hverken de rødgrønne eller andre tror at det er oppsnakkete papirverdier som definerer rikdom (eller likhet), det er utbyttene og substansen det. Og det betaler de jo ikke skatt av uansett hva Oslo Børs måtte vise.

Ole Martin Skilleås sa...

Bobler får man over alt der man er opptatt av hva andre mener og tror. Mange trives best i flokk, og når bølingen snur og vil ut blir det trangt i døra.

Men den økende forskjellen på fattig og rik skyldes i første rekke utbytter og formuer knyttet til verdipapirer. Når de siste blir billigere minsker denne forskjellen. Det vil statistikken vise, og de rødgrønne (skjønt grønn?) vil bruke det for å vise hvor vellykket regjeringsperioden deres har vært. Mark my words!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...