onsdag 23. mai 2007

FrP-Koden 2Hvordan skaffe seg mange stemmer? Kjøp dem! Det har vært prøvd mange ganger i historien, og ser ut til å fungere meget bra. "Politisk korrupsjon" kalles det også vanligvis. Vanligvis er det noen som bruker egne penger, men skal man skaffe seg riktig mange stemmer er det best å bruke noen annen sine. Det har den ulempen at de som eier pengene blir riktig sure, og deres stemmer får du ikke. Men hva om de ikke har stemmerett? Nettopp! Det er jo genialt i all sin nedrighet. Det er det FrP driver med i Norge. De bruker de pengene som har blitt satt av for å være en formue for alle fremtidige generasjoner her i landet. Vår arv til fremtiden. Oljen på havets bunn var verdiløs til omtrent 150 år siden. Etter det tok det lang tid før man fant den, og så kreves det mye kompetanse for å få den opp fra langt under havbunnen. Men det er klart at Norge er Guds utvalgte folk. Makan til flaks! Nå kan vi altså lage en formue i penger, eiendom og eiendeler i utenlandske firma slik at alle framtidige generasjoner kan bruke av avkastningen. Noe å være stolt over.

Men nei da. Her kommer et parti som mener at alt er så ille her i landet at de hisser seg kraftig opp over det - godt hjulpet av den tabloide pressen som alltid finner noen som har blitt oversett og overkjørt. (se forøvrig FrP-Koden 1 under for rollen som følelser har i den politiske kommunikasjonen). Alt dras ut av sin sammenheng, og det som antakelig er et av verdens beste land å bo i - ikke bare nå, men så lenge det har funtes mennesker på jorden - ja, det må spise av framtidige generasjoners formue for å løse problemene. Slik slipper dette kyniske partiet å velge mellom ulik gode tiltak: vi tar alle, og gir lettelser i skatter og avgifter på toppen. Det er dine barn og barnebarn som må betale, men de har jo ikke stemmerett. Hurra! Vi lopper dem, og kjøper oss mange stemmer! Og på toppen av det hele slipper vi å stå til rette for det.

Men - hva med investeringer, da? Er ikke det lurt. Det vil jo også være en slags formue - en som vil kaste av seg i framtiden, ikke sant? Jo, men hvordan har vi klart å investere før da? Fra løpende inntekter. Hvorfor ikke fortsette med det? Er det slik at framtidige generasjoner ikke vil ha investeringsbehov? Hvorfor spise av framtidens såkorn? Jo, for å kjøpe oss stemmer, så klart.

Og er det nå så klart hva som er investeringer? Når noen blir syk, og havner i sykehuskø - vil det ikke da heve NNP å få dem fortere ut i arbeid. Innlysende. Dermed blir helsebudsjettene også investering. Den viktigste produktivkraften i dag er jo det som sitter mellom ørene på folk, også kjent som kunnskaper og kompetanse. Det gjør at også utgifter til skole, forskning og utdanning blir investeringer. Dermed blir en forbløffende stor andel av utgiftene til AS Norge investeringer, og vi må bruke sparepengene på dem. Det er bare det at dette har vi tidligere klart fra løpende inntekter, men skal man kjøpe seg stemmer må man overbevise om at det er etisk riktig å ta fra de som ikke ennå har stemmerett. Dette har FrP begynt å klare, også folk i Høyre har etterhvert begynt å lure på om ikke dette har noe for seg.

Vend om i tide!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...