onsdag 20. september 2023

Barolo 2005

(Bildet: Theobaldo Cappellano til venstre og Alessio Planeta til høyre. I Pollenzo, Piemonte, i 2008 da vi alle tre holdt foredrag på en konferanse ved dette universitetet. Copyright Ole Martin Skilleås)

Fenocchio Barolo Bussia Riserva 2005
Dufter friske røde epler (I kid you not). God intensitet og tydelig frukt, fast i munnen. Solid vin, men mangler dybde i frukten. Kostet fattige 350 kroner.

Cappellano Barolo Pie Franco 2005
Lys og ganske brun på farge. Oksidert på duft, med eplekjeller over et slør av rødfrukt og svisker. Myk, med noe sødme i munnen, og et tydelig preg av hostesaft. En vin som er "off" men ikke ødelagt.  

Sandrone Barolo Cannubi Boschis 2005
Duft av karameller og eik. Fin og tydelig i munnen med frisk frukt og godt grep. Ikke grov på noe vis, og med sødme i frukten fremdeles. Klar og tydelig er konklusjonen. "Modernismen" har noe for seg. 

Smakt i april 2022. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...