tirsdag 8. september 2020

Hvorfor var det noen der?

Søndag kveld norsk tid slo verdensener i tennis en ball ut av banen etter å ha misbrukt noen muligheter til å vinne første sett i en viktig tenniskamp i US Open. Han siktet ikke på noen, og så heller ikke i den retningen ballen føk, men traff en linjedommer og ble kastet ut av turneringen. Novak Djokovic er veldig lei seg. (Jeg skrev opprinnelig "slo en ball i frustrasjon," men etter å ha sett klippet strøk jeg det.)

Det jeg lurer på er hvorfor det var noen der i det hele tatt. På turneringen som gikk på dette enorme anlegget i Queens i New York City før US Open var det ingen linjedommere! Linjedømmingen var automatisert, perfekt, og alle spillerne syntes det var helt fantastisk. På de fleste banene nå under US Open er det heller ikke linjedommere, men Hawkeye Live. Også under NextGen sluttspillet i 2019 - der Casper Ruud spilte - brukte de Hawkeye Live. 

Linjedommere er overflødige på slike turneringer, men de behøves på noen mindre turneringer der arrangørene ikke har råd til Hawkeye Live. 

Så det mest interessante spørsmålet er ikke hvorfor Novak slo en ball uten å se hvor han slo den, men hvorfor det sto noen der i det hele tatt. Særlig under en pandemi burde man kunne klart seg uten disse overflødige folkene på banen. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...