torsdag 10. september 2020

Nederlandsk rødvin

Jeg vurderte å skrive et smaksnotat uten å gjøre et nummer ut av at dette er en vin fra Nederland. Men Nederland! Har de noen åssider der? Tydeligvis, ved Nijmegen, i Goesbeek - der dette vineriet ligger. 

Colonjes Cuvée Colonjes 2015
Klar, men ikke lys, rødfarge. Duften er ganske vegetalsk - med grønn paprika som ganske dominant. Vindruene er ulike varianter av Cabernet som jeg ikke har hørt om før. Cabernet Colonjes er dyrket fram fra Cabernet Sauvignon (og ikke Cabernet Franc som man kunne få mistanke om) og forskjellige varianter som gir mer motstandskraft mot kjølige vekstvilkår. Den har fått navn etter denne vingården siden den først ble plantet her. I munnen er vinen som ventet ganske så frisk og noe rustikk, men med mer tid i glasset og høyere temperatur blir den i det minste litt mer tilnærmelig. 

Men en skal være svært glad i alt nederlandsk for å jakte på denne vinen, enn si foretrekke den framfor det meste annet. Jeg aner ikke hva den koster, men tipper den er priset for patriotene. Men også WW2-intertesserte kan være i markedet for denne vinen, for det var her soldater som skulle delta i angrepene i september 1944 mot tyske stillinger ved Rhinen ble sluppet i fallskjermIngen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...