mandag 18. juni 2018

Kjedebrev på Fjasboka - mitt første svar


På Fjasboka fikk jeg en utfordring fra min venn fra oppveksten, Brynjulf Risnes. Mange har vel sett disse på FB: 10 album på 10 dager. Album som gjorde et sterkt inntrykk i ungdommen, og som fortsatt gir målbare utslag på hjerterytmen. Selv satte jeg oppveksten/ungdommen til å ha gått over da jeg fyllte 20, men ikke alle har vært like strenge med datoene. Jeg er ikke videre glad i kjedebrev - som dette er - men det var et påskudd til å reklamere litt for musikk som var uhyre viktig for meg i oppveksten, og som jeg fortsatt setter stor pris på.

Mine absolutte favoritter var alltid Rolling Stones og Led Zeppelin. Det var dager, uker og hele år valget mellom dem var vanskelig - inntil jeg slo meg til ro med å la være å velge. Derfor gikk jeg for The Who som  nr. 1 av 10. Kanskje også fordi John Entwistle er den eneste "rockeguden" jeg har møtt. Det var i London i 1982, og jeg fikk billett til "Battle of the Bands" som skulle vises på BBC. Entwhistle var en av dommerne, og jeg fikk satt meg slik at han passerte meg på tur ut. Jeg fikk et håndtrykk og autografen. 

Who's Next fra 1971 er et knallsterkt album. Bildet på coveret er tatt på en slagghaug ved Easington Colliery i County Durham. 1 kommentar:

Anonym sa...

Her har du åpnet minnebanken min. Foreløpig i form av lydglimt - Roger Daltreys primalsang (Won't get fooled again et evig høydepunkt), Keith Moons tilsynelatende uregjerlige tromming, Pete Townsends guitarese. Til helgen skal vinylplaten frem, og platespilleren lirkes ut av skapskyggen.

Ja, også for meg er dette på topp - blant de ti.

Ole Jacob Skagen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...