fredag 8. juni 2018

Stekar - "naturlig" oransjevin fra Slovenia


Ufiltrert og grumsete som oransje "naturviner" gjerne er. Fire uker skallkontakt, og fire måneder på fat ("tallet i dag er fire"). Dufter appelsinmarmelade. Virker sterk i munnen, og ganske voldsom. Et angrep på munnhulen. Men ettersmaken er søt. Druetypen er Tokai Friuliano - en slektning av Sauvignon Blanc som gir viner som er fyldigere, men mindre aromatiske. Å få i fem pol - tre av dem i Bergen. 

Stekar Pinot Draga 2011 kr. 300

For "Pinot Draga", les: Pinot Gris. Denne slovenske vinen ser ut som sølevann. Virkelig pinot grå, ja,og ikke særlig "oransje". I munnen er den svært syrlig. Den biter seg fast, og slipper ikke. Rett og slett påtagelig tannisk. Stilen er ganske så oksidert, og det er en del flyktige syrer på gang (edikk, med andre ord). Dufter litt som hjemmelaget rabarbravin. Skallkontakten er lik brorens (se over), og her har vinen fått fem år på små eikefat. Den er å få i fire pol, og på bestilling gjennom å følge lenken (som vanlig). 

(Foto: Ole Martin Skilleås)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...