onsdag 28. februar 2018

Kjellerviner i februar

2010 Produttori del Barbaresco Bararesco
Lys på farge. Duften går gjennom flere faser, men nyperoser og et jordlig preg er vel en fellesnevner - men også tjære og kirsebær er merkbart tilstede på ulike tidspunkt. I munnen er vinen stram, men med tanniner som ikke rasper eller medfører annet ubehag. Først er ettersmaken kort, senere blir den metallisk, men til slutt er lengden god og det samme er fylden.

Jeg tror vinen er på vei inn i en drikkevennlig fase. Jeg luftet den i karaffel en time eller to, og vinen fortsatte å utvikle seg i flasken. Rapporter på Cellartracker og ellers har vært lite oppløftende, men dette var en god vin vel verdt sine 250 kroner. Alle cru'ene til produsenten gikk dette året i den enklere vinen (denne). 

Gjenkjøp? - Ja. Men kanskje ikke en hel kasse (som jeg kjøpte).

2002 François Raveneau Chablis 1er Cru Butteaux
Dyp gyllen på farge. På duft kunne den lett passere som en moden Puligny. Det er mye honning og litt sitrus. Ikke noe sjø i det hele tatt, men det er den litt spisse syren som sier "Chablis". God fylde og spenst hele smakskurven gjennom. Meget tilfredsstillende vin.

Gjenkjøp? - Ja. 

2006 Patrice Rion Nuits St. Georges 1er Cru Clos St. Marc
Fremdeles mørk på fargen. Duften er litt tilbakeholdende først, men mer med kirsebær og et jordlig preg. Deretter litt edelt treverk. I munnen skjer alt i fremre del av munnen, og avslutningen er meget skuffende. De som sier at årgangen er i ferd med å tørre ut har et eksempel å vise til her. Det er rett og slett for lite stoff å lagre på. Vinen mangler stuffing. Men er dette en dårlig flaske eller en dårlig vin? Det vil neste flaske 2006 gi en indikasjon på. 

Gjenkjøp? -Nei. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...