mandag 4. september 2017

Ridgeview musserende

På en solrik sensommerlørdag i Bergen sto jeg på en plen og smakte engelsk musserende vin (se bildet). En representant for produsenten Ridgeview var der, og jeg fortalte at jeg var en tidlig advokat for engelsk musserende her i landet. Da de første årgangene av Nyetimber kom, kjøpte jeg sorten i London og tok flaskene med hjem og serverte dem blindt. Som god champagne, mente alle. 

Nå er det flere som lager musserende vin i det sørlige England, og med global oppvarming er dette det nye Champagne. Jeg har ikke alltid vært like begeistret for Ridgeview, men disse to vinene var strålende:


Frisk, og med et godt bitt i munnen der den fyller munnhulen og gjør seg gjeldende. Vil egne seg som mat-fizz, tenker jeg selv om produsenten foreslår den som aperitif, og vurderer sterkt å legge inn en ordre. Drueblandingen er 80% Chardonnay, og med 17% Pinot Noir og en dråpe Pinot Meunier.

Produsenten har også en Blanc de Noirs som ikke er i det norske sortimentet. 

Lenken går til 2013, som vel er bortimot utsolgt, men det var 2014 jeg smakte. En virkelig kremet mousse, i munnen er den lineær med en skikkelig heftig syre. Ettersmaken er lang. Jeg ville vel hatt den i kjelleren en god stund for å få den til å rundes av litt. Men gitt at prisen ikke er noe mindre heftig enn syren, så tror jeg den kan få forbli i butikken. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...