mandag 25. september 2017

Piemonte

Duft av mørke bær og noe litt floralt. Myk, lettdrikkelig og god vin som er å få på mange pol rundt omkring (kategori 4).

Lys Nebbiolofarget vin (det vil si en rødfarge som tipper langt mot brun). På nesen møter vi kirsebær, og det er lær og nyper når vinen kommer i munnen. Meget god Nebbiolo, men det bør den også være til den prisen. Man får meget god Barolo for denne prisen. 

3 kommentarer:

Håvard Flatland sa...

Har hatt eit par av Mascarello Langhe Nebbiolo 2013 i år. God vin, altså! Men har du eksempel på "meget god Barolo til samme pris"?

Ole Martin Skilleås sa...

Hei Håvard

Hyggelig å se at en så god vinskribent som deg også leser det jeg skriver.

Meget god Barolo til under 400 raske? Vel, Fenocchio bruker å ligge godt an prismessig. Det samme gjør Fontanafredda. Vajras Barolo Albe er også godt priset. Rattis Marcenasco var god før, og koster omtrent det samme som denne Langhe Nebbe. Givanni Rossos Serralunga ligger i noenlunde samme prisområde, og det samme har Massolinos Barolo.

Ingen av disse har jeg i praksis smakt mot denne vinen, men jeg har hatt gode erfaringer med dem før i verden. Og de er "the real deal" og dermed alternativ til å bruke så mye på en vin på et lavere nivå.

Håvard Flatland sa...

Eg kan gje ei stemme til Giovanni Rosso, bra Barolo frå han. Fenocchio har eg ikkje prøvd så mange, men er ikkje like overbevist av det eg har smakt. Namnet skjemmer ingen, heiter det. Og denne frå eit lågare nivå har vel druer frå Barolo-vinmarker, men er ein seleksjon som ikkje er funnen god nok for modervinen. Gold for the price of silver, som Kings of Convenience sang det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...