søndag 17. september 2017

Chenin Blanc eller Steen

I Sør-Afrika ble Chenin Blanc druen kalt Steen så sent som da jeg besøkte landet i 1998. Nå har det franske navnet kommet på etikettene - i alle fall på de mer seriøse vinene for eksport. Her er tre jeg smakte utendørs i Bergen forleden.

Dette er vin med klumper - så da må det være "naturvin" som til og med Noma kan tenkes å servere. Den har naturvinpreget med en fruktig saftighet, men skuffer litt i munnen ved å være litt for lett og substansfri - og med kort ettersmak. Her er det litt mer enn bare Chenin Blanc, for det er også 12 % Clairette og 10 % Colombard. 

Finnes på seks pol - fire i Oslo, og på Bergen Storsenter. 

Ufiltrert og grumsete. Smaker av kjøttkraft og litt stikkelsbær - så det er en litt særpreget og interessant hvitvin. Ettersmaken er litt "muggen", dessverre. Finnes på fire pol i Oslo. 

Dette blir en vin i en annen klasse - ikke minst prisklasse. Mens den første var litt for lett og substansfri, er det her høy stofflighet. Den fremstår som fyldig, ren og fruktig. I munnen har den en påfallende solid struktur der man også merker tanniner. En meget interessant hvitvin. Det er to pol som har den i sitt utvalg, herunder Bergen Storsenter. Men man kan også bestille dersom man vil ha noe ganske annet enn det man er vant til. Anbefales. (Bildet: Adi Badenhorst fotografert av Ole Martin Skilleås)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...