lørdag 20. mai 2017

Kunst og vin 1

Tirsdag 9. mai ledet jeg sammen med Ove Svendsen en smaking under vignetten "Kunst og vin" ved Kunstgarasjen i Møllendalsveien i Bergen. De tre vinene i bildet over kom først. (Bildet: OM Skilleås)

Ikke før hadde jeg oppdaget 2015 årgangen av denne vinen, som med litt luft ble helt fantastisk, før Tennfjord og andre oppdaget den og hyllene ble tomme. Men 2016 er også bra, om enn foreløpig mer spent og forknytt. Men jeg har tenkt å spare en slant i kjøleskapet for å se om den utvikler seg like bra som årgangen før. Hvordan den smakte? Som fersk tørr tysk Riesling laget på stål. Det er ikke store forskjeller på disse. Det var den utviklingen jeg fikk på noen flasker i 2015 som satte den i en klasse for seg.

Dette er en ganske annen vinstil. Laget på fat og i en litt oksidativ stil. Duft av krydder, epleskall/lakris, og det indre skallet på valnøtter. God friskhet i sitrusklassen, og mellomfylde. Litt kort, kanskje, men en særpreget og god vin. Kategori 5, så den er på mange pol.

Kjendisrosé. Det er ikke Angelina Jolie som har tråkket druene her selv om hun er inne på eiersiden. Så lys/blass som fargen er, er det neppe noen som har tråkket på druene. Så lys at "blass" er den rette benevnelsen. Svært parfymert på duften, men klar og frisk på smak. Likevel mener jeg at det parfymerte preget ikke kler denne typen vin. 

2 kommentarer:

Norsk kvinne sa...

Hei :)
Spennende å lese for en som ikke kan så mye om vin. Lært litt på den lokale Bodegaen her i Spania. Vin smaking 1 gang pr mnd. Er det bare franske viner du er mest interessert i ? Eller spanske anbefalinger? Ikke for dyre og ikke for "sære", "every day vine"

Ole Martin Skilleås sa...

Hei

I Norge snakkes det mye om "italiensk vin" versus "fransk vin" - og så videre. Men det er meningsløst store kategorier. Ja, polets utvalg er organisert etter land, men innen hvert av disse landene finnes det en enorm variasjon. Det er derfor ikke noe spesifikt "italiensk" med italiensk vin, osv.

Det du finner lokalt i spania er ganske sikkert noe annet enn det vi har på polet, og der er vel prisene såpass greie at man kan orientere seg på egen hånd uten å bli ruinert?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...