tirsdag 6. september 2016

Peaky Blinders 3 (TV serie)

Sesong tre av denne flotte serien skuffer ikke, som heller ikke den første eller den andre gjorde. Tvert om, de bygde forventninger som denne utgaven har oppfylt. (Les gjerne anmeldelsene i lenkene over.)

I denne runden har storpolitikken blandet seg inn i virksomheten til vår hovedperson, Tommy Shelby. Det er våpenproduksjonen i Birmingham som er interessant for kontrarevolusjonære emigranter fra Russland/Sovjet, og interessant for sovjetiske agenter å få stoppet.

Noen av de andre figurene fra engelsk underverden er også med. Bror til Tommy, Arthur, er tørrlagt og har funnet gud. Men alt settes på prøve, ikke minst temperamentet når en av de sterkeste karakterene i serien, jøden Alfie Solomons, kommer inn i bildet. Solomons spilles av Tom Hardy - en skuespiller som setter sitt merke i alle de sinn som får oppleve han i en rolle som er som skapt for han. En scene der Alfie trykker på alle knappene som kan få Arthur (spilt av Paul Anderson) til å gå ut av sitt gode skinn er uforglemmelig. (se bildet over) Arthur er den eldste broren og burde ledet forbryterfirmaet, men det er Tommy som fikk hjernen og Arthur som fikk raseriet i den familien. (En Youtube samling av kutt med Arthur Shelby jr.)

En av de aller beste rollene er spilt av Paddy Considine (se bildet). Som mildt sagt tvilsom prest med utvilsomme roller i spionasje og kontraspionasje spiller Considine helt fantastisk. Karakteren er ganske så motbydelig, og Considine spiller perfekt. Men feltet av fremragende skuespillere er tett befolket.

Framfor alt er dette en spennende serie. Med gode manus og skuespillere som nesten slår ut på Richters skala frister det å trekke sammenligninger med Sopranos og Gudfaren. Spenningsnivået er høyere enn i Sopranos, men realismen er lavere enn i Gudfaren. Skuespillerne er i alle fall ikke noe dårligere en i noen av de to - selv om vi skal være forsiktige med sammenligninger mellom TV og film.

Jeg kjøpte serien på DVD og fikk den levert til venner i England, for den kunne ikke leveres til Norge. I ettertid ser jeg at den kanskje er å finne på Netflix.

Konklusjon - Klar anbefaling!


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...