torsdag 22. september 2016

Veneto

Først en hvit venetovin. Litt urter og estragon på nesen, i munnen kommer det et tydelig preg av sjø og salt. Stilen er slank, og vinen er god. Men prisen er litt i overkant av hva jeg synes det er greit å betale. 85% Garganega og 15% Trebbiano. 

Dette er en av de vinene du ikke kan unngå å finne på polet (kategori 1). Dyp farge, og god syre i tillegg til sødmen. Ikke fantastisk, men en god vin til prisen. 70% Corvina, 25% Rondinella og resten Molinara.

En gang i tiden kjøpte jeg ofte denne vinen. Hvorfor sluttet jeg med det? I forhold til vinen over er det mer intensitet i alt, og den gjør seg meget bemerket i munnen. Dette er solide saker og mye vin for pengene. Men grunnen til at jeg sluttet å kjøpe den, er nok at det er lett å bli lei Ripasso. Druene er mye som i vinen over, bortsett fra at restkategorien er 15% Corvinone. Også denne vinen er lett å finne, siden den er i polkategori 3. (Foto: Vivino.com) 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...