torsdag 10. november 2011

Domaine Michèle et Patrice Rion - de hvite

Hos Rion gikk vi altså motsatt vei av den vanlige - fra røde til hvite viner. Her driver de stort sett med røde viner - det er vesentlig mer hvitt lengre sør- og Rions røde var mer overbevisende enn de hvite. Men han viste frem to stykk:

Bourgogne Chardonnay 2008
Dette er den enkleste hvitvinen her, og druene vokser ved Nantoux - oppe i åsene ved Beaune, litt sør for motorveien A6 (Autoroute de Soleil). Vinen har skrukork, og det er reduksjon jeg tenker først på når jeg tar den første nesen (dufte uten å skvulpe vinen rundt først). "Reduksjon" er forsåvidt årsaken, kjemisk, til det man dufter. Duften ligner veldig på gummi, og i munnen fremstår den som litt varm - eller alkoholisk. Rion forteller at den har høy modning. Men med tid i glasset blir den friskere, og får litt voks-preg. Likevel, dette var ikke spesielt bra - selv om årgangen skulle være en av de beste.

Nuits-Saint-Georges 1er Cru Les Terres Blanches 2009
Jasper Morris mener ikke at denne vinmarken burde vært 1er Cru, men Rion deler ikke denne oppfatningen. Naturlig nok. Den er også, mener han, klart best egnet - i alle fall i den mest sandholdige delen - for Chardonnay og i mindre grad Pinot Blanc som hos Rion får ca. 80% og 20% respektivt av cuvéen. Blandingen skjer tre måneder før tapning.

Vinen er klart mineralsk (hva nå det betyr), med duft av sitrus, blomster og litt voks. Dette er et helt annet produkt enn den mindre vellykkede Bourgogne Blanc'en. Da den sist var inne på polet kostet den rundt 400 kroner, noe jeg mener er litt i overkant, men det er kanskje en funksjon av tilbud og etterspørsel for de lager bare 450 kasser i året av denne.

Vi avslutter med et bilde av Rion som går inn igjen til Rugbykampen. (Bildene: OMS)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...