søndag 13. november 2011

Caves Madeleine

I Beaune spiste vi også på Caves Madeleine, en vinhandel som blir restaurant i lunsjtiden og om kvelden. Man kjøper en vin i vinhandelen, og maten fra restauranten. Menyen endres hver uke eller hver fjortende dag, og vinene i lokalet er utvalgt for å passe til maten. Litt for sent oppdaget vi at de hadde mye mer vin enn det vi kunne se i lokalet, men vi var nå likevel godt fornøyde med:
Volnay Cuvée Camille 2005 (Dom. Régis Rossignol-Chargarnier)
Jeg hadde ikke hørt om produsenten før, men årgangen er jo kjent. Det var påfallende at overalt der vi så etter viner i Burgund så var alle årgangene fra 2000-tallet representert - bortsett fra 2005. Men de fantes i restaurantene. Ingen tror vel at denne årgangen er moden ennå, men den har i de tilfellene jeg har smakt den kommet ut av skallet (for denne gang i det minste).

Jeg husker ikke vinen i detalj, bare at den ikke var særlig meddelsom på nesen, men hadde årgangen fløyelsfrukt og lengde. Jeg hadde lett gått med på at dette var premier cru hvis den ble servert blindt. En grunn til at vi prøvde oss på den var et besøk til lunsj på Le Chambolle. Der delte vi en halvflaske:
Gevrey-Chambertin 2005 (Harmand-Geoffroy).
Det ble vel kanskje besøkets beste vin - i alle fall delt over et måltid. På halvflaske utvikler den jo seg fortere, og her var det kirsebær, varm vårjord, og en lineær frisk fløyelsfruktighet hele veien gjennom. Både årgang og produsent fikk seg en stjerne i boka. Innlegget avsluttes med et bilde av Gevrey-Chambertin tatt fra Premier Cru Les Cazetiers. (Alle bilder: OMS)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...