tirsdag 26. juli 2022

Østerrikere


Nittnaus Selection Grüner Veltliner 2020 kr 160

Fruktig, balansert, lekker med sine 12%, og ikke minst rimelig hvitvin som bare to pol har tatt inn. Vinen fra Burgenland burde sitte som et skudd til salater, for eksempel. 

Nittnaus Pinot Noir Selection 2020 kr 170

Litt reduktiv til å begynne med, men så kommer det fine røde bær på nesen - og litt lakris. I munnen er den bløt og saftig, og bare 12,5%. Denne er å få på en bråte med pol, og et funn dersom man vil ha en saftig rødvin til en grei pris. 

Rabl Langenlois Kamptal Grüner Veltliner 2021 kr 170

Dufter hvit pepper, som seg hør og bør, sitrus og et fint urtepreg. I munnen er den fint balansert. En meget matvennlig vin til en grei pris, som også er å få på svært mange pol (kategori 4, såvidt jeg kan se. Polets kategorier har blitt svært kryptiske og er umulig å forstå for publikum. I alle fall finner jeg ikke "SB4L" forklart noe sted på polets sider.)

Rabl Grüner Veltliner Käferberg Kamptal Reserve 2020 kr 260

Denne vinen er ikke så veldig forskjellig fra den over, men her er den hvite pepperen mye mer tydelig, og den fremstår mer harmonisk, fyldig og frisk og intens. Meget interessant vin som er på BU, men som flere pol også har tatt inn i eget utvalg. 

Alle vinene smakt på Vinmonopolsmaking i Bergen 26. april, fra arrangørens smakerglass. 


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...