fredag 21. august 2020

To Bordeaux 2006

Ch. Figeac (St. Emilion) 2006
Dufter varm murstein og lær - klassisk i duftbildet. Det kommer også nyper og urter etter hvert. Nydelig vin også i munnen; frisk, dyp og balansert. Spenstig og kompleks. En av de beste vinene i smakingen. Laget på omtrent like andeler med Merlot, Cabernet Sauvignon, og Cabernet Franc. Kostet nesten tusenlappen i innkjøp.

Valken har Figeac årgang 2010 på lager til omtrent to tusen kroner - for de som tror på et langt liv. (Ch. Figeac på bildet også)

Domaine de Chevalier (Pessac-Léognan) 2006
Dufter kaffe og kokos. Ellers grei nok, men altfor preget av vinmakingen siden det er svært mye kaffe på denne vinen. Kanskje det går seg til, men jeg tviler. 70% Cabernet Sauvignon og resten Merlot. 

(Smakingen var i september 2016)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...