lørdag 8. august 2020

Blandingsviner fra Trentino/Alto - Adige


Her kommer notater på noen blandingsviner med mest Schiava (Vernatsch/Trollinger) og noe Lagrein. 

Ganske stum på nesen, men det kommer litt brent kaffe. I munnen er den løs og mangler substans. Daff vin, og vanvittig overpriset. 

Fliederhof St. Magdalener Classico Gran Marie 2017
Dufter litt reduktivt. I munnen er den løs, og alkoholen svir litt. Substansløs vin. Så det er ikke årgangene det kommer an på, ser det ut til. 

Anzitz Waldergies St. Antheos 2018
Den beste av disse vinene, men konkurransen er svært moderat. Dufter rødfrukter, middels fylde, og grei balanse. Ingen stor vin. Jeg finner ingen informasjon om den på nettet heller, men vinen finnes i vinlister i Merano så fiktiv er den ikke. 

Franz Gojer Vigna Rondel 2018
Ligner mye på vinen over. Heller ikke her sitter det noe igjen. Vinen er substansløs, og det er vanskelig å skrive noe annet enn at man hadde forventet noe men det var liksom ingen ting. Hvis det er greien med disse vinene, så holder jeg meg til vann og sparer pengene. Dersom denne vinen er lik utgaven fra 2015 (som finnes på polet), så er det kun 7% Lagrein og resten Schiava. 

Det skrives mye om ukjente vindruer og hvor sørgelig det er at de blir oversett og glemt. Kanskje det har noe for seg i noen tilfeller, men dette virker på meg som en vindrue som gjerne kan glemmes. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...