fredag 22. november 2019

Dominio del Águila


Jorge Monzón er en liten legende, som du kan lese mer om her. Her følger min omtale av tre av hans viner, og her er en lenke til eiendommens nettside. Jeg var nok mindre begeistret enn mange andre, men settingen er en stor smaking. Tross det var dette mitt første stopp, og mine sanser burde være fullt påskrudd. 

Lys antikkrosa. Slepen og mineralsk duft. I munnen intens men smidig. Frisk, men velintegrert, og med lang ettersmak. Meget god rosé, men prisen er stiv. 90% Tempranillo, og resten fordelt på tre andre druesorter. 

Fersk duft; frisk og lakrispreget, med noen godt skjulte urter. Middels frisk og fyldig i munnen. Ettersmaken er litt kort. Gamle vinstokker, hele klaser, osv. Men som for vinen over: dette er for dyrt i forhold til hva glasset forteller meg. Mange pol har tatt denne inn, deriblant Lagunen i Bergen og flere Oslo-pol. 

Svart og intens. Smaker fjellbær og litt tjære, men ganske så tettpakket. Kort ettersmak - særlig for en vin med ambisjoner som disse. Åpenbart en vin for lang lagring, men jeg er ikke villig til å ta sjansen. Vinstokkene er utgamle (85 år+), druene er fottrokket, og mye annet er "rett". 98% Tempranillo. 


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...