tirsdag 17. september 2019

Chablis Grand Cru Les Clos


Så dyr er denne vinen at smaksnotatet får stå alene.* Chablis er på tur opp også prismessig. Det er ikke så lenge siden Chablis var betydelig greiere priset enn Chardonnay fra litt lengre sør - i sentralburgund, men ting er på gang. I Paris så jeg nettopp Grand Cru fra Dauvissat fra 2008 til nærmere 3000 kroner flasken. Den har fått noen år, så klart, men likevel er dette ganske drøyt. Særlig for en vin som godt kan være prematurt oksidert, som i alle fall jeg har erfart med mange fra denne adressen. 

Men hva smaker så dette? Salt, sitrus og østers - for å si det kort og enkelt. Det er full rulle på nesen - ingen sjenanse på det olfaktoriske området. I munnen er den intens og lang - den sitter utrolig lenge. Dette er en herlig vin nå - om enn svært så kostbar. Min erfaring er at det har lite for seg å lagre Chablis mellomlenge - fem, ti, femten år. Det meste er som oftest å få når de er unge - som denne. 

Jeg ser på polets sider at dette ikke er noen unormal pris for Grand Cru og Les Clos for tiden. Jeg har bare fire flasker Les Clos igjen, og de kjøpte jeg for omtrent halvparten av det som forlanges nå.

* spøk.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...