onsdag 17. august 2016

Rosévin - del 2

Her kommer andre og siste runde med notater på sesongvaren rosévin. (Bildet: Mulpix.com)

Sigurd Wongraven selv (som delvis vokste opp i samme skolekrets som jeg) anbefaler å behandle denne vinen som en rødvin - med unntak av at den gjerne kan serveres noe kjøligere (12-14 grader). Gjerne i store burgunderglass. Dette er en av de etterhvert ganske mange rosévinene som har fulgt i fotsporene til Il Mimo - med 100% Nebbiolo. Dette er en meget spesiell vin som absolutt bør prøves. Den har et utrolig bitt. Bare 2500 flasker er laget. Dette er en BU-vin, men syv pol har tatt den inn. 

Dyp farge på denne vinen fra Sicilia på 100% Nero d'Avola. Syrlig og helt grei vin med litt tanninsnert i ettersmaken. I dyreste laget etter min mening, men fem pol har likevel tatt inn denne BU-vinen. 

En skikkelig seriøs rosé dette. Fyldig og frisk på 100% Pinot Noir (det er jo Sancerre). Også en BU-vin som seks pol har tatt inn. Tross prisen, så forsvarer denne vinen utlegget. 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...