lørdag 16. november 2013

2005: Cristal - og Loire

Her er fortsettelsen på en smaking tidligere i høst - vinene ble presentert blindt og notatene skrevet før de ble avslørt. Jeg starter på toppen - kan man si - med

Roederer Cristal Champagne 2005
Svært lys, dufter grønne epler og mineraler, god fruktighet, litt kaffe. Fin mousse på små bobler. Intens i en slank men smidig stil. Den koster rundt tusenlappen der ute i den store verden.

Domaine François Chidaine Vouvray Clos Baudoin 2005
Lett, lekker og elegant. Knakende gode kjøp disse vinene, men de har ikke vært å se i Norge på lenge. Ryktet sier at han er i ferd med å gå konk, og det ville vært riktig ille.

Joly Savennières Clos de la Coulée de Serrant 2005
Kveldens store triumf for meg: denne identifiserte jeg presist. Dufter hyllebær og solbær, modne epler, noe krydret som ligger under her. Lekker, elegant og nydelig.

Da vinens identitet var etablert, så fortalte verten at han hadde dekantert den i et døgn. Vinen holder også 15% alkohol. Det kunne man ikke merke noe til.

Lenoir Chinon Les Roches 2005
Dufter ferskt tomtebrygg, og den smaker surt. Her er det noe muffens!

Frères Foucauld Saumur-Champigny Clos Rougeard 2005
Dufter litt kaffe-lignende. Aha- røstede kastanjer, er det. Lekker og fin. Geni-erklært produsent, men det mener jeg ikke det er grunnlag for. Men hvem vet - om ti år?

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...