torsdag 20. desember 2012

Nebbe


Langhe Nebbiolo 2010 (Guiseppe Mascarello) kr. 298
Det er stiv pris til denne kategorien å være, men G. Mascarello er blant de mest anerkjente produsentene. 'Monprivato', et monopl, hører med blant de mest legendariske vinmarkene i Barolo. Denne vinen er passe fast, litt rødfrukter finner man også i duften. God vin, men hinsides stivt priset.

Barolo Marcenasco 2004 (R. Ratti)
Dette hører med til kategorien viner jeg kjøpte en del av grunnet et gunstig forhold mellom pris og kvalitet. Fast men fruktig, ganske dyp farge til Nebbe å være. Dufter absolutt mest kirsebær. God vin i en mer rett fram Barolo-stil, der fokus mer ligger på matvennlighet enn subtile dufter som avslører seg etter et par dagers lufting i karafel. Så god er denne nå, at det er vanskelig å la noe stå igjen. Betalte vel 248 kroner i 2006.

Gjenkjøp?* - Ja.

Barbaresco S. Stefano Riserva 1999 (Castello di Neive)
Litt vandig kant. Roser eller i alle fall visnede blomster, nype, noe anstrøk av tobakk og mye snerp. Moden nå. Lages bare i gode år, og da i et opplag på mellom 7.000 og 15.000 flasker. Vinstokkene er 30-40 år gamle.

* - gjenkjøp? - svar på spørsmålet om jeg ville kjøpt den vinen til den prisen dersom jeg da visste hvordan den ville smake den dagen den ble åpnet og drukket. Dette er etter min mening det mest relevante og presise spørsmålet når det gjelder kvalitetsvurdering av viner fra egen kjeller.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...