mandag 15. august 2011

SN: To rimelige bordeauxer

Og grunnen til at de var rimelige var at jeg ikke kjøpte via Vinmonopolet, men derimot Carrefour i Balaruc. Det er vel ingen viner som har større prisforskjeller fra Frankrike og til polet i Norge enn Bordeaux'er?

Château Cantemerle 2005
Denne ga jeg 24 euro for, noe som blir i nærheten av 200 kroner. Forbløffende langt kommet til årgangen å være. Det sies at denne eiendommen har stort potensiale, men driverne har svært små ambisjoner. Dufter sigarkasse, snev av blyantspiss og varm murstein. Flott og deilig vin, men som sagt: forbløffende utviklet.

Château Pontet-Canet 2007
29 euro var prisen her, ontrent 240 kr, noe som lar seg høre for denne vinen. 655 kr. skal polet ha. Den nærmeste beskrivelsen må bli "en god Barolo uten de brutale tanninene". Betydelig mørkere rød enn Cantemerle, duft av kirsebær/roser/høstløv. Saftig stil og god lengde. Årgangen er vel av de svakeste i Bordeaux i forrige tiår, noe som kan forklare hvorfor denne vinen var å finne på super'n til en svært grei pris. Jeg har alle årgangene fra 2004-2006, men denne tror jeg at jeg hopper over. I alle fall til 655 kroner. Det ryktes at 2009 kommer til Norge for i overkant av 900 kroner. Det er mye for vin, men jeg har ikke helt avskrevet den som innkjøpskandidat. Dette slottet er en stigende stjerne.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...