onsdag 1. desember 2010

SN: Ymse rødt


Malbec 2009 (Domaine de Chantelle) kr. 94 (Kat. 2)
Fioltoner, lett stil, med kledelig bitterhet i enden av smakskurven. Matvennlig til litt enklere retter, og en god pris på denne argentineren.

Château Canon-Fronsac 2008 (Jean Galand) kr. 162 (Kat. 4)
Røde bær, fast men saftig. Tanninene er merkbare, så her trengs det kraftige sauser. God pris til kvaliteten.

Spätburgunder (Meyer-Näkel) 2009 kr. 199,90 (kat. 5-7)
Duft av bringebær og krekling. Saftig stil. Gir absolutt mersmak. Ikke overstyrt eik eller noe slikt. Klart beste Spätburguner jeg kan huske å ha smakt.

Viña Ardanza Reserva 2000 (La Rioja Alta) kr. 219,90 (kat. 6-7)

Blandingen er 70/75% Tempranillo + 20/25% Garnacha + 5% Mazuelo. Her er det begynnende bruning i kanten, litt murstein. Moden, myk men likevel frisk i en klassisk stil. Godt grep i munnen tross en ganske lett og elegant struktur. Lang ettersmak. Jeg venter på 2001-årgangen som visstnok er en stor årgang i Rioja.
Vinen finnes på svært mange pol.

Moulin-à-Vent La Rochelle 2007 (Olivier Merlin) kr. 249 (BU)
Overraskende flott vin for årgangen. Jordbær i duften - og snev av vanilje. Laget på klassisk vis, og den er fast og matvennlig.

Chateau Lagrange 2006 (St. Julien) kr. 399,90 (Parti)
Nydelig kompleks og harmonisk duft. Solide tanniner. Klasse over denne vinen. Verdt å lagre noen år. Finnes på de fleste pol i de større byene - og noen andre.

Barolo Villero 2005 (Brovia) kr. 499 (BU)
Fast, lys på farge, lett stil. Godt potensiale. Imponerende i forhold til årgangens rykte, men prisen er i stiveste laget. Ser at DN også har anmeldt den og skriver "delikat lengde". Forklaring utbedes! (Bilde øverst: Grassos Azienda)

Barolo Gavarini Chiniera 2005 (Elio Grasso) kr. 515,40 (BU)
Litt Nebbiolo-brun/lys i fargen, varsom mot munnen til Barolo å være. Flott duft av roser, nype og kirsebær. Vinmarken ligger høyere og har mer sand i jordsmonnet enn vinen under, begge i utkanten av Monforte.

Barolo Ginestra Casa Mate 2005 (Elio Grasso) kr. 515,40 (BU)

I forhold til broren over er denne mer tannisk og tilbakeholden - med lengre ettersmak. Dette er, etter klassiske mål, storebroren. Men lillebroren har unektelig mer sjarm og eleganse.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...