torsdag 22. oktober 2009

Kunnskapsløftet inn på UiB


Fra et utall uavhengige kilder rapporteres det om at årets kull på ExPhil - og det er store tall det er tale om - er klart mer oppvakte og arbeidsvillige enn tidligere. "Alle" lærerne på ExPhil, og jeg er en av dem, sier dette. Plutselig gikk det opp for flere at dette kunne være noe mer enn en "blipp": kullet i 2009 er de første som har gått gjennom hele videregående etter Kunnskapsløftet som ble innført i 2006.

Samarbeidsregjeringen (2001-2005) la grunnlaget for Kunnskapsløfet i grunn- og videregående skole, og Høyre vant valget i 2001 blant annet på et klarere kunnskapsfokus i skolen. Kristin Clemet (H) var en tydelig og handlekraftig minister. Det er tilfredsstillende å se at politisk innsats ser ut til å virke på et så sentralt område i politikken - selv om det er en annen regjering som høster resultatene.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Flott å høre at dette er inntrykket i ex.phil. i Bergen. Jeg hadde selv håpet, og kanskje til og med trodd, på en lignende uvikling i et av fagene det ble satset mye på. Jeg underviser ikke denne gruppen selv i år, men har dessverre kun fått meldinger om en motsatt trend. Håper det er erfaringen her som er unntaket og erfaringen din som er regelen, ikke motsatt...

Ole Martin Skilleås sa...

Dette er jo foreløpig anekdotisk, og mange andre forhold kan spille inn. Men det ville jo vært fint om en av de mest stabile trendene jeg har opplevd de siste 16 årene kunne være i ferd med å snu.

Kanskje det bare er "wishful thinking made flesh"?

Stig sa...

Alternativt kunne man jo se dette som et utslag av at det nå er første kullet der SV har sittet i regjering i løpet av hele perioden i videregående skole?

Ole Martin Skilleås sa...

SV overtok Kunnskapsløftet sammen med den nye regjeringen. Det var vedtatt i den foregående perioden, og så var det å sette det ut i livet. SVs skolepolitikk har jo endret seg betraktelig på kort tid. Sånn går det når det politiske landskapet forskyver seg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...