onsdag 11. mars 2009

Endelig: Politisk TV-reklame


Høyre er klar for å treffe folk der de er: foran TV apparatet. Det første innslaget er laget, og ligger klar til sending.

Regjeringen minner om tidligere regjeringer som var mot innføring av farge-TV i Norge. Mens bredbånd og en rivende teknologisk utvikling visker ut skillet mellom skjermen jeg sitter foran når jeg skriver dette og den skjermen som står på stua, så forestiller de seg at TV mediet er så sterkt at folk må beskyttes mot at noen formidler politiske budskap gjennom det. Det er bortimot ufattelig.
Trond Giske later som om en endring i NRKs regler som skal åpne for dekning også av mindre partier er den endringen som trengs. I NRK hevder de, ganske riktig, at størrelsen på partiene som skal dekkes ikke er spesifisert og dermed åpent for skjønn - og at den redaksjonelle praksisen vil bli som før.

Høyre har hele tiden ligget i forkant på å bruke nye kommunikasjonsmidler. De var til og med de første som brukte megafon på torgmøter! Men: sammen med TV-innslagene er det også planer om god gammeldags bruk av apostlenes hester. Planene for valgkampen omfatter å ringe på dørene til folk. Dannede mennesker i Høyre har høy terskel for å gjøre dette, men det er jo fast takst i Storbritannia. Det gjenstår å se om flere enn Oslo Høyre våger!
Bildet: er fra en morgenaksjon i Bergen, med min venn Tore-Jan til venstre.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...